camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlSupersnel W3C...

Camperleven doet er alles aan om de camper-informatie zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Om dit te bereiken wordt camperleven.nl o.a. op dit moment geupgraded naar de XHTML 1.0 standaard van W3C.

Wat is W3C?

xhtmlHet W3C (World Wide Web Consortium) is het consortium dat de webstandaarden vaststelt en browsercompatibility verbeterd. Het is de bedoeling dat websitebouwers zich houden aan deze standaarden.

Wat is browsercompatibility (browsercompatibiliteit)?

MozillaHoewel alle browsers met dezelfde webstandaarden werken, interpeteren ze deze standaarden niet allemaal op dezelfde manier. Hierdoor kan het gebeuren, dat een website er in de verschillende browsers anders uitziet. Door rekening te houden met deze verschillende interpretatiemanieren, kan men ervoor zorgen, dat een website er in meerdere browsers goed uitziet. Dat is in feite wat 'browsercompatibiliteit' betekent: zorgen dat een website door meerdere browsers goed wordt weergegeven.


MS Explorer
Camperleven wordt ontwikkeld op zowel Microsoft Internet Explorer 6.0 als voor Mozilla Firefox 1.0. Dit zijn de 2 meest gebruikte browsers op dit moment.
(98% van de camperleven.nl bezoekers maken gebruiken van 1 van deze 2 browsers.)

Semantiek

Naast dat een website perfect aan W3C kan voldoen, hoeft de website nog niet volgens de semantische elementen te zijn opgebouwd. Camperleven is van mening dat dit tevens ondersteund moet worden, zodat ook bezoekers die gebruik maken van text-only en text-to-speech (zie note) browsers beter worden ondersteund.

NOTE: website wordt in dit geval voorgelezen; door het semantisch ontwerp weet de computer-stem bijv. titels van tekst te onderscheiden.

Laadtijd

De laadtijd van camperleven.nl wordt doorlopend geoptimaliseerd m.b.t. data-verkeer. Met regelmaat worden de pagina's beoordeeld qua kb-omvang, om op deze manier de laadtijd zo kort mogelijk te houden.

Eigen scripts

Camperleven maakt enkel gebruikt van eigen scripts i.p.v. van standaard website-pakketten. Dit heeft als grote voordeel dat wij snel in staat zijn om aanpassingen te verrichten zodat de dienstverlening nog optimaler kan worden en onze website is daardoor sneller. Dit laatste komt, omdat camperleven.nl een stap overslaan, namelijk een template laden.

Eigen webserver

TelecityCamperleven maakt gebruik van een eigen webserver om zo de performance van camperleven.nl zo optimaal mogelijk te houden. Onze server bevind zich in het datacenter van Telecity. Dit datacenter is gelegen in Amsterdam, waar alle belangrijke carriers en internet exchanges zich bevinden. Onze server bevind zich in een ruimte, welke is uitgevoerd met krachtige airco's, gasblus installatie en backup systemen in geval van stroom uitval.

Onze server is aangesloten op 4 onafhankelijke internationale backbones, daarnaast beschikken wij over een directe verbinding met de AMS-IX.

Ons netwerk
  • AMS-IX: 1Gbit
  • TeliaSonera: 1Gbit
  • Abovenet: 1Gbit
  • Interoute: 1Gbit
  • Carrier1: 100Mbit


Mocht 1 van deze 5 verbindingen uitvallen, dan blijft onze server probleemloos doordraaien. Tevens zorgen deze verbindingen er voor dat camperleven.nl niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld razendsnel bereikbaar is.

   

laatste wijziging: februari 2005PowerSTAT.nl - Real statistics