camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlOnderweg met de camper

Rijden met de camper is anders dan op pad met de auto. Een groot en luxe voordeel is dat bij het bereiken van de camperplaats je de motor maar uit hoeft te zetten en direct onder de wol van je eigen bed kan kruipen. Of eerst met je koel of juist warm drankje kan genieten van de zojuist bereikte omgeving.

Wat je je ook moet realiseren is dat je deze camperplaats waarschijnlijk eerder met de auto had kunnen bereiken. Verkijk je niet op het aantal te overbruggen kilometers. Met de camper ben je logger en trager. Zo kan in de bergen een afstand van 300 kilometer een hele dag rijden kosten.

Wanneer je zonder reservering in de drukke vakantieperiode onderweg bent naar een camping, hou er dan rekening mee dat je de meeste kans op een standplaats maakt wanneer je vroeg in de middag op een camping aankomt.

Een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van de (afwijkende)verkeersregels van het land. Noteer ook de alarmnummers en telefoonnummers van de pechhulpverleners in dat land zoals de Nederlandse ANWB en Route Mobiel.

Pech onderweg? Zet de camper dan zo veel mogelijk richting in/de berm van de vluchtstrook. De meeste kampeerauto’s aanzienlijk zijn breder dan een gemiddelde auto. Wanneer de vluchtstrook te smal is, probeer dan door te rijden naar een veiligere en bredere locatie. Zet de knipper/gevaarlichten aan en plaats de gevarendriehoek

Blijf niet in de camper wachten tot de hulp is gearriveerd, wacht met alle inzittenden te allen tijde achter de vangrail. Indien deze ontbreekt, op een veilige afstand van de weg en kampeerauto!zie ook onderweg:
-
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- e-mail onderweg
- E10 vervangt Euro 95
- fietsen op de Veluwe
- handsfree bellen
- hunebedden
- mobisafe kluis
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- Veilig onderweg
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- watertank vullen
- zitplaatsen kampeerauto

zie ook wegeninformatie:
- E10 vervangt Euro 95
- op weg in Duitsland
- op weg in Frankrijk
- op weg in Spanje
- Verhoging maximumsnelheid
- Viaduc de Millau
 

laatste wijziging: maart 2010PowerSTAT.nl - Real statistics