camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlBlokken...

Soms zijn er van die momenten dat je een perfecte camperplaats hebt gevonden, enkel je staat scheef... In een aantal gevallen maakt het niet veel uit, maar als je daardoor steeds het bed uitrolt is er zeker reden om er iets aan te willen doen.

Met behulp van blokken (ook wel nivelleer systeem of in het Engels level system genoemd) kan de camper perfect recht worden gezet als de ondergrond niet al te ongelijk is. Hierbij zijn slechts 2 blokken nodig om de meeste hellingsproblemen op te vangen.

Vroeger waren blokken vaak van hout, maar dit gaf splinters. Tegenwoordig zijn de blokken van kunststof. Hoewel alle blokken eigenlijk op elkaar lijken zitten er toch verschillen in. Let maar eens op:
  • Te bereiken hoogte (gemiddeld tussen de 8 en de 13 cm).

  • Breedte (gemak van oprijden).

  • Gekarteld oppervlak voor betere grip op de wielen.

  • Gewicht en belastbaarheid.

  • Gemak van schoonmaken.

  • Wel of niet bestand tegen UV stralen (zon).

  • Anti slip laag.

  • Zelfblokkerend systeem voor vermeerdering van de hoogte tegen te gaan.

Voor campers met "dubbellucht" zijn er speciale extra brede (& plusminus; 26 cm) blokken. Hierdoor ondersteunt het blok beide wielen. Maar voldoende brede blokken zijn ook noodzakelijk voor "enkele" wielen. Als de camperband onvoldoende wordt ondersteund kan dit leiden tot een canvasbreuk. Dit kost uiteindelijk meer geld dan direct goede blokken kopen.

Voor de wintersport zijn er blokken die een extra terug-rij (of terug-glij) bescherming hebben. Eenmaal op juiste hoogte kan middels een kleine keg de hoogte van het wiel worden geblokkeerd.

Tips bij gebruik

Rij niet te ver door. Door over het hoogste punt van het blok te rijden kan het gebeuren dat het blok opwipt en de camper/wielkast beschadigd.

Staat de camper op het hoogste punt van het blok, dan krijgt de band hoogst waarschijnlijk onvoldoende ondersteuning (knikvorming in het rijvlak), waardoor de band kan beschadigen. Deze beschadiging kan leiden tot een klapband.

Zorg dat het wiel op het midden van het blok staat (en niet nog half aan de zijkant overhangt). Hiermee kan het canvas, wat inwendig de camperband zit, behoorlijk schade oplopen. Plaats in zo'n geval altijd de camper opnieuw op het blok.

Nivelleren betekend: gelijk maken, op het zelfde peil brengen.


zie ook banden:
- sneeuwkettingen
- winterbanden

zie ook camperplaats:
-
-
- camperplaats BoZ
- camperplaats in Westende
- camperplaats-tip 1
- camperplaatsen op laptop
- CampLink.eu
- de camper en onweer
- de luifel
- het aansluitsnoer
- Reimerswaal
- stekkers binnen Europa
- wat is een camperplaats

zie ook accessoires:
-
- de luifel
- eisen skibox / imperiaal
- fietsen mee
- handsfree bellen
- sneeuwkettingen
- televisie in de camper

laatste wijziging: september 2004PowerSTAT.nl - Real statistics