camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlRambler

Camperen met kinderen, een mooie stek en dan lekker rambleren

Rambleren, zo werd het wandelen met de Rambler dit voorjaar in het blad Familia van de ANWB genoemd. Rambleren staat zo voor wandelen met kinderen. Rambleren op basis van de door ons bedachte en ontwikkelde lichtgewicht, opvouwbare super bolderwagen.

Daytrack basisHoe het zo kwam
Wat er van kwam
Wandelen...


Daytrack
Hoe het zo kwam

Als buitensporters vroegen wij ons een aantal jaren geleden af; een wandeltrektocht met kinderen zou dat leuk zijn? Dat wij ons dit afvroegen was prettig noodgedwongen.

Met ons eerste kind, toen 8 maanden, maakten we een kanotrektocht over het Zweedse water. Het jaar daarna, met een van 20 en een van 5 maanden, bouwden wij de eerste Maxi-Cosi drager ooit, en fietsen wij door ons vlakke Nederland. Het jaar daarna, hoogzwanger van de derde, paste die buik niet meer op de fiets en was ook de peddelslag in de Canadees niet meer comfortabel uit te voeren. Wat danā€¦als actieve vakantie en eigenlijk een trektocht jou manier van vakantie en van ontspannen is. Dan ga je wandelen met kleine kinderen en dan blijkt dat ook nog leuk te zijn.

Overigens waren wij ondertussen de trotse eigenaars van een volkswagen kampeerbusje met een gedeeltelijk verhoogd dak. Op de terugweg van die kanotrektocht uit Zweden met de eerste van acht maanden was het begonnen, de camperkoorts. Vanuit onze toch niet kleine stationwagen, Canadees op het dak, dochter op achterbank, keken we alleen maar Campertjes. We betrapten elkaar op het kijken en bleken hetzelfde te denken, dat is wat we nodig hebben. Een camper als basiskamp.

Met ons gele volkswagen busje reden wij zo het jaar erop richting het Noorden van het land. Een zelf getimmerde bolderkar volgens tekeningen uit Ouders van Nu achterop het fietsenrek.
Bij Pieterburen zijn we gaan wandelen, en het was leuk, heel erg leuk. In die vakantie maakten we twee vijfdaagse wandeltrektochten, eerst trekkend langs het wad om vervolgens de polder in te duiken. Daarna door de Drentse bossen.

Al wandelend bedachten we het concept van de Rambler want wandelen met kinderen bleek heel erg leuk ... alleen die kar moest anders.


Wat er van kwam

Daytrack in doosEen bolderkar moest het worden, zo licht mogelijk maar ook oersterk. Een goede plek voor de kinderen om te zitten. Maar ook de mogelijkheid om er gemakkelijk uit te kunnen stappen wanneer de omgeving het toelaat. Remmen om een vol beladen wagen in heuvelachtig terrein goed onder controle te hebben. Een soort vering of demping om bij het gaan door ruiger terrein, Daytrack uit doosde verbindingen in de constructie van de wagen niet te zwaar te belasten. Een op lengte instelbare trekstang omdat bij het lopen door verschillend terrein de ene of andere lengte prettiger is. Bovendien zijn natuurlijk niet alle Pappa's en Mamma's even lang. Naast het trekken eventueel ook kunnen duwen was ook zo'n wens die ontstond. Want als we daar nou toch met zijn tweën lopen dan is dat handje meeduwen bij die heuvel of stijle brug toch hartstikke fijn.

Daytrack onderstelAl wandelend ontstond er zo een Rambler die de vorm gekregen heeft van een stoere basisuitvoering welke gemakkelijk opvouwbaar is. Zo licht mogelijk maar ook weer zo uitgevoerd dat zware belasting mogelijk is. Standaard voorzien van twee trommelremmen op de voorwielen waarbij vanaf de trekstang ook een parkeerrem bediend kan worden.
De Rambler is naar believen uit te bouwen middels het toevoegen van accessoires. Zo wordt het van een stoere gezinswandelwagen voor het vervoer van meerder kleine kinderen tot een extreme gezinswandelkar voor het maken van meerdaagse, expeditie-achtige trektochten.
Rambler op strand 1 Rambler op strand 2 Rambler op strand 3


Wandelen met een Rambler, Rambleren dus

Rambleren 1Al heel jong hebben ze het door, de instap aan de achterzijde. Daar stap je dus met twee jaar makkelijk in en uit. Al kuierend door het bos met de allerkleinsten worden schatten verzameld en dan zittend in de kar eens even goed bewonderd. Een lang recht pad kan voor de kleinsten, hoe onverwacht ook, ineens een plek zijn om samen met Pappa de Rambler te gaan trekken. Op dat zelfde pad springt een zesjarige juist weer eerder in de Rambler; Kan het niet wat spannender ?. Maar bij het signaleren van een klimboom een eind verderop zijn juist die zesjarig-plussers ineens weer verdwenen.

Rambleren  2Het lopen met een Rambler is geworden tot een ontspannen manier van wandelen voor het hele gezin. De allerkleinsten, de slechte lopertjes en de grotere kunnen allemaal in de Rambler vervoerd worden wanneer zij moe zijn of als de route een stukje langs wat drukker verkeer gaat. Maar laat de omgeving het dan toe dan is het zo heerlijk om de kinderen spelenderwijs te laten lopen rondom de Rambler. Vanaf de Camper lopen naar het dichtstbijzijnde plaatsje hoeft niet meer langs de kortste route maar kan nu gewoon langs de leukste.Logo RamblerDe Rambler Explorer en de Rambler Daytrack, zijn wendbare en zeer stabiele, oersterke, lichtlopende opvouwbare "bolderwagens" van lichtgewicht materialen voor het vervoer van meerdere kinderen en eventueel ook nog bagage.
Voor meer informatie, bezoek de website >>


Rambler Explorer & accessoires
De Ramblers zijn snel en eenvoudig om te bouwen met diverse accessoires.


zie ook kinderen:
-
-
- kinderbed in alkoof 1
- kinderbed in alkoof 2
- kinderbed in Westfalia
- kinderzitjes
- kinderzitjes en rondzit
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- schoolvakanties NL
- sunwatch

zie ook kinderhoek:
- doolhof
- kleurwedstrijd
- kwartetspel
- prijswinnaars juni 2004
- prijswinnaars nov 2004

zie ook reizen:
-
-
-
- 1 persoon 1 paspoort
- BTW teruggave
- de teek
- Fotoboek
- huisdieren mee op reis
- inpaklijst voor de camper
- Kroatie
- op stap
- op weg in Duitsland
- op weg in Frankrijk
- op weg in Spanje
- Op weg in Spanje
- reizen door Canada
- Zuidelijk Afrika per camper
- Zweeds Bureau Toerisme

laatste wijziging: september 2005PowerSTAT.nl - Real statistics